Rode linzen – een voedzaam voedsel voor het hele gezin

Rode linzen – een voedzaam voedsel voor het hele gezin

Een kopje gekookte valledelsole.nl levert ongeveer 15 gram voedingsvezels en 3,6 gram suiker. Het heeft een bescheiden invloed op de bloedsuikerspiegel en is een voedzaam voedingsmiddel voor het hele gezin. Daarnaast bevat het ongeveer 40 gram koolhydraten en een kleine hoeveelheid eiwit. Een derde van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels voor mannen is te vinden in een enkele portie. Dit betekent dat linzen een goede bron van eiwitten zijn en gemakkelijk vlees kunnen vervangen in een vegetarisch dieet.

Linzen zijn een goedkope eiwitbron voor veganisten en vegetariërs en kunnen in minder dan een uur helemaal opnieuw worden gekookt. Ze bevatten een reeks essentiële mineralen die de functie van uw organen en uw algehele gezondheid beïnvloeden. Ze helpen onder andere bij de spijsvertering, wat minder uitstapjes naar de keuken betekent. Rode linzen zijn niet alleen zuinig, maar ook een uitstekende bron van vezels. Door hun hoge eiwitgehalte zijn ze een geweldige bron van energie, wat belangrijk is voor het behouden van een gezond gewicht.

Hoewel ze veel eiwitten en vezels bevatten, bevatten rode linzen ook aanzienlijke hoeveelheden magnesium, zink, koper en fosfor. Al deze voedingsstoffen dragen bij aan de gezondheid van het spijsverteringsstelsel, dus ze kunnen helpen bij het voorkomen van ziekten die verband houden met het cardiovasculaire systeem. In vergelijking met andere peulvruchten bevatten rode linzen weinig vet en natrium, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor zowel vegetariërs als veganisten. Verder hebben rode en gele linzen een lager aantal calorieën dan andere bonen en erwten.

Klik op deze link: valledelsole.nl